Bijzonder barfood & glutenvrij genieten bij De Twee Heeren
Bij de Twee Heeren draait het om samen genieten. Eten, drinken en dansen, het kan allemaal. Omdat wij alles zelf maken, van mayonaise tot het koekje bij de koffie, zijn onze mogelijkheden gigantisch, en daarom kunnen en willen wij ook iedereen, jong en oud, allergie of intolerantie, vegan of alleseter...laten genieten van al het lekkers dat onze keuken te bieden heeft! En over dat eten wil Merlijn, a.k.a. Marley je graag meer vertellen.
Naast de reguliere á la carte kaart hebben we een tijd geleden besloten om ook barfood te gaan serveren. Wij merkten tijdens onze eigen avondjes uit dat het concept van shared dining en uitgebreid borrelen steeds vaker de voorkeur heeft. Samen proeven, samen delen, heerlijk zo’n tapas avondje. Alleen… tapas zijn meestal beperkt tot de Spaanse keuken en hoe lekker er ook vaak gekookt wordt in dit soort gelegenheden, de keuze aan biertjes is er vaak beperkt. Nu zijn wij juist zo dol op Speciaalbier én er zijn zoveel meer leuke kleine gerechten uit andere keukens om met elkaar te delen. Vanuit onze eigen hang naar dit soort avondjes uit hebben wij samen met de keuken onze barfoodkaart gecreëerd, van de bekende calamari tot de minder bekende Jamaican Jerk chicken. Zo is er voor ieder wat wils. Onze gecombineerde planken zijn een groot succes en worden in groten getale en met veel smaak verorberd in De Twee Heeren.
Een deel van ons team heeft kinderen en al gauw werd ons duidelijk dat er iets moest gebeuren met het aanbod voor (kleine) kinderen. Wij laten onze kinderen graag van alles proeven en vaak hebben zij de behoefte om hetzelfde te eten als papa en/of mama. Wij vonden dan ook dat het tijd werd om qua kindermenu meer mogelijkheden te bieden dan de standaard kroket en frikandel. Kinderen mogen uiteraard gewoon mee-eten met papa en mama maar ze kunnen ook een gerecht kiezen uit de kaart, deze portie wordt dan aangepast en kost de helft. Genieten voor iedereen dus!
Door een vriendin met een glutenallergie kwam ik erachter dat deze doelgroep het bijzonder moeilijk heeft om goed en lekker uit eten te kunnen. Sterker nog, deze mensen worden nogal eens als lastig beschouwd en er is vaak te weinig parate kennis in huis. Denk hierbij aan die keer dat we aten in een restaurant waar onze vriendin een hele hoop niet kon eten omdat deze volgens de gastvrouw op mayonaise basis waren....huhhh... Dit zette mij aan het denken, want waar zitten de gluten precies in die mayonaise? Uit navraag bleek dat deze standaard werd ingekocht en op het etiket stond dat er gluten in konden zitten. Een zaadje was geplant in mijn horecabrein. Dit moest anders kunnen! Dit kan anders! Je kiest niet voor een allergie of intolerantie, dus je moet toch ook gewoon lekker uit eten kunnen in plaats van niet meer te durven of je bezwaard voelen naar vrienden toe, omdat zij altijd maar “miepen” over die allergie.
Samen met onze koks hebben wij uitgebreid gekeken hoe wij het overgrote deel van de menukaart glutenvrij konden aanbieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ik kan vertellen: dat is prima gelukt! We hebben nu een glutenvrije menukaart waar het gros van onze gerechten op te vinden is. Daarnaast zijn onze koks erg goed op de hoogte van de meest voorkomende allergieën en intoleranties. Zijn ze niet bekend met een bepaalde allergie dan denken ze graag mee hoe we het samen kunnen oplossen. Gastvrijheid met liefde voor lekker en goed eten! Deze mindset zit in ons team, #EnjoyGreatTimesWithGreatPeople is onze slogan en is elke dag weer wat ons drijft en waar we trots op zijn.
Zien we je gauw? Vergeet ook niet om deze blog te delen met je vrienden!