De Twee Heeren en Hoppy Brothers: partners in bier!
Speciaalbier is hot! Oké, we drinken het liever koel, maar we bedoelen dat de opkomst van speciaalbieren niet meer te missen is! Ook bij De Twee Heeren in Maastricht zijn we groot fan van mooie speciaalbieren. Samen met de Maastrichtse bierexperts van The Hoppy Brothers zorgen wij voor een uniek assortiment speciaalbieren. Proost!
Van microbrouwers uit Engeland tot de grote brouwerijen, iedereen die een bijdrage kan leveren in de vorm van toffe, spannende, unieke of gewoon lekkere speciaalbieren is welkom om ons assortiment aan te vullen. Onze BierHeld Dex zorgt ervoor dat wij altijd een tof aanbod hebben. Dankzij hem zijn al onze collega’s op de hoogte van alle bieren die we in huis hebben. Hij vertelt ons vol passie het verhaal achter het bier en de unieke eigenschappen ervan, zodat wij jou aan tafel alles over het bier kunnen vertellen.
Wij werken nauw samen met de Maastrichtse bierexperts van The Hoppy Brothers . Zij verdiepen zich al jaren in deze branche en de wereld van speciaalbieren kent voor hen dan ook geen geheimen. Zodra je met een van de gepassioneerde eigenaars, Giles, in gesprek gaat, slaat zijn enthousiasme direct over en voordat je het weet heb je zin in bier, in de positieve zin dan… Onze samenwerking gaat verder dan alleen het leveren van bier. The Hoppy Brothers is een fijne partner die ons alles leert over speciaalbieren en ons steeds weer nieuwe en verrassende bieren brengt. Ze zitten in de buurt, dus er is veel persoonlijk contact.
Wij vroegen Giles waar de passie voor deze speciaalbieren vandaan komt en wat het samenwerken met de Twee Heeren voor hem betekent. Giles: ‘Mijn liefde voor speciaalbier gaat ver terug in de tijd. In het begin van de zogeheten craftbeer-revolutie wilde ik dan ook graag iets ondernemen binnen het biersegment. Ik ben in 2015 samen met mijn broer The Hoppy Brothers gestart. In 2015 openden wij onze winkel in de Sint Pieterstraat in Maastricht. We wilden er met de bierwinkel voor zorgen dat de -toen nog grote- afstand tussen de consument en de kleinere brouwers kleiner werd.’
Giles vervolgt zijn verhaal: ‘We wilden bier ‘om te delen’ naar Maastricht brengen. Bier om te delen tussen brouwer en consument maar bijvoorbeeld ook om te delen met je vrienden, via ons speciale growler-systeem. (een klein vaatje Speciaal Bier om te delen) Het bier dat wij wilden delen valt onder de categorie craftbeer, oftewel artisanaal speciaalbier. Dus niet het soort bier dat zonder liefde verpakt wordt als sardientjes in een blik, maar ambachtelijk bier, gemaakt door gepassioneerde brouwers. De smaak, aroma’s en versheid van craftbeer zijn vele malen beter dan het bier dat wordt gebrouwen door industriële brouwers.’
In 2017 verhuisden The Hoppy Brothers naar de oeverwal bij de voormalige Ridderbrouwerij, inmiddels beter bekend als de Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Giles: ‘De Maltezer heeft inmiddels de retail-functie van ons bedrijf op zich genomen. Sinds begin 2019 hebben The Hoppy Brothers zich volledig toegelegd op onze import- en groothandelsfunctie omdat we merkten dat er steeds meer vraag was naar onze producten vanuit de horeca en retail. Met mijn Belgische nationaliteit zijn we ons steeds meer gaan focussen op de import van Belgisch bier en inmiddels hebben wij een mooi portfolio met unieke Belgische producten.’
Naast de nationale en internationale speciaalbieren, zijn The Hoppy Brothers ook verankerd in de lokale gemeenschap. Ze leveren bij verschillende horecagelegenheden in Maastricht en omgeving en zijn vertegenwoordiger van een aantal lokale brouwerijen. Giles: ‘Een van onze gewaardeerde klanten is De Twee Heeren. Zoals ik in het begin al vertelde, is mijn passie voor bieren begonnen met de drang om bieren te delen. Het barfood concept van De Twee Heeren sluit hier naadloos op aan. Samen genieten van speciaalbieren en mooie gerechten. Door het brede assortiment kan ieder nemen waar hij of zij trek in heeft, zowel lokale als internationale bieren.’
Wat maakt de samenwerking met de Twee Heeren verder nog zo waardevol? Giles: ‘Het vaste contact met zowel Peter via biervereniging Plato.o.st, als met Merlijn en Dex en het team van de Twee Heeren is zeer prettig. We hebben korte lijnen en ondersteunen elkaar in de keuze van bieren, proeverijen en bier-spijs combinaties. Zo houden we elkaar scherp in de snel veranderende bierwereld en kunnen we er nog steeds voor zorgen dat afstand tussen de brouwer en consument zo klein mogelijk is.’
Heb jij nu ook zin gekregen in een lekker speciaalbiertje? Vanaf komende week hebben we weer nieuwe bieren in ons assortiment:
Deze verfrissende pale ale uit Haarlem is het terrasbiertje bij uitstek. Met zijn alcoholgehalte van 5,2% en de lichte hopsmaken past hij ideaal bij de eerste zonnestralen die deze lente telt
Brasserie {C} is een van de grondleggers van de craft bier revolutie van Luik. Gelegen in een voormalig klooster in het hartje van Luik maakt de brouwerij extra bijzonder en zeker de moeite waard om te bezoeken. De Smash is in 2018 gelanceerd en is een extra gehopt blond bier. Zijn zachte mout kenmerken worden verfrissend gemaakt door de lichte hop bitters.
Een blond bier dat de harten van vele bierliefhebbers aan te veroveren is. Keekebisj wat Brussels dialect is voor Kippenvel, is een zwaarblond. Met zijn alcohol percentage van 8,2% is het zeker een zware jongen die gedurende de Aprilse grillen de nodige opwarming biedt.
Via ons Untappd profiel blijf je op de hoogte van ons assortiment speciaal bieren!
Hospitality Hero Bulent vertelt:'Als onze gasten tevreden zijn, ben ik het ook!'
Zodra je bij De Twee Heeren in Maastricht binnenstapt, beland je in een warm bad. Wij genieten ervan om jou als gast in de watten te leggen. Gastvrijheid is voor ons dan ook net zo normaal als douchen, boodschappen doen en slapen. Vandaag vertelt onze “Hospitality Hero” Bulent hoe hij ervoor zorgt dat jij je altijd welkom voelt!
De horeca is me nog nét niet met de paplepel ingegoten. Op mijn 15e rolde ik de horeca in en ik ben nooit meer weggegaan. Naast mijn studie werkte ik als afwasser en zo ben je ineens ruim vijftien jaar verder en een bekend gezicht in De Twee Heeren. De horeca pakte me meteen en ik raakte steeds meer geïnspireerd door het vak. Ik leerde koken en bedienen en al gauw stond ik niet meer met mijn handen in het sop, maar bezorgde ik de gasten een mooie ervaring!
Iedere dag zorg ik ervoor dat onze gasten blij zijn. Dan is het heel belangrijk dat alles klopt. Achter het serveren van dat vers getapte pilsje of de heerlijke Barfood-gerechten zit een hele organisatie. Geen dag is dan ook hetzelfde. Ik ben altijd wel bezig, van reserveringen aannemen en inplannen tot roosters maken en van overleg met de keuken tot het instrueren van het team. Daarnaast heb ik steeds weer ideeën om De Twee Heeren nog beter te maken, waar ik gelukkig ook alle vrijheid in krijg.
Het allerleukste van mijn functie is toch echt om onze gasten in de watten te leggen en te zien dat onze inzet leidt tot happy gasten!
Als een gast tevreden naar huis gaat ben ik ook blij. Happiness & Hospitality vormen de rode draad binnen De Twee Heeren. Als één van ons een tafel bedient, gebeurt dat met volle aandacht. Wij zijn als team een familie en dat gevoel willen we ook overbrengen op onze gasten. Je welkom voelen is als je het mij vraagt het allerbelangrijkste!
We doen er alles aan om het onze gasten naar de zin te maken. Zo hebben we een speciale kaart vol heerlijke glutenvrije gerechten. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van verschillende allergieën en houden wij rekening met de wensen van onze gasten. We geven ze daarbij graag een deskundig advies bij het maken van een keuze om toch heerlijk te kunnen eten. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ons team dit goed uitvoert. Daarom sta ik ze altijd bij op de werkvloer. Goed voor je gasten kunnen zorgen begint met de juiste mindset. Onze gasten worden niet behandeld als klant of koning. We behandelen onze gasten zoals wij zélf behandeld willen worden. Je merkt dat het team hierdoor nét die extra stap zet.
Laat je lekker verrassen door een van onze vele speciaal bieren, geniet van de gezellige sfeer en proef van onze smakelijke menukaart. Weet je niet wat je moet kiezen? Laat het dan aan ons over en geniet van een heerlijke selectie van onze barfood-kaart. Enne… heb je nou echt lekker gegeten en vraag je je af wie dit allemaal heeft staan bereiden? Geef dan een rondje bier aan ons keukenpersoneel. Ze komen dan gezellig even proosten aan tafel! (Wel pas na 20:00 uur want anders kunnen ze niet stoppen met drinken!)